Zonnepanelen schoonmaken doe je zo! 16-12-2022

BLOG | Zonnepanelen schoonmaken doe je zo!

Groene energie, geldbesparing & weinig onderhoud, allemaal voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen! Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw zonnepanelen schoonmaakt en schoon houdt? Wij vertellen het je! 

Zonnepanelen schoonmaken

Vieze zonnepanelen zorgen ervoor dat ze minder goed werken. Belangrijk om ze schoon te houden dus! Gelukkig hoef je je zonnepanelen niet zo vaak schoon te maken en is het een stuk makkelijker dan jij misschien denkt. 

Het ligt een beetje aan de weersomstandigheden hoe vaak jij jouw zonnepanelen moet reinigen; met veel regen worden de zonnepanelen vanzelf schoongespoeld. Een paar keer per jaar de zonnepanelen controleren op vuil is dus meer dan genoeg. 

Wat moet je doen?

Stap 1: Schakel het systeem van je zonnepanelen uit voordat je begint met reinigen. 
Stap 2: Zorg dat je eerst alle bladeren weghaalt. 
Stap 3: Pak er een zachte borstel, ontkalkt of demi water en schoonmaakmiddel bij en je zonnepanelen worden weer als van ouds!
Stap 4: Als je toch bezig bent, maak dan meteen de dakgoot schoon en plaats er een dakgootborstel in om vuil te voorkomen.

Tip: Last van vogels onder je zonnepanelen? Gebruik een zonnepanelen borstel.


Zonnepanelen schoonmaken met telescoopsteel

Wist je dat je jouw zonnepanelen ook gemakkelijk kunt schoonmaken met onze telescoopsteel met waterdoorvoer en borstel? Dankzij de lengte van maar liefst 4,2 meter kan de steel moeiteloos worden uitgeschoven om de zonnepanelen op uw dak te bereiken. De waterdoorlatende functie maakt het mogelijk om tijdens het reinigen water toe te voegen, waardoor vuil gemakkelijk en grondig wordt verwijderd. 


Zonnepanelen borstel als vogelwering  

Zonnepanelen zijn ideaal als schuilplaats voor vogels, maar voor zonnepaneel eigenaren is dit een stuk minder fijn. Zonnepanelen moeten kunnen afkoelen, maar wanneer er vogels en dus vogelnesten onder zitten is dit niet meer mogelijk. Daarnaast kunnen vogels de kabels van de zonnepanelen aanzien als voer, wat resulteert in brandgevaar! Dit kan je voorkomen door je zonnepanelen regelmatig schoon te maken met zonnepanelen borstels!  

Bij Cleaning Academy hebben we verschillende zonnepanelen borstels om jouw zonnepanelen zo optimaal mogelijk te gebruiken! 

Let’s clean!