Zó maak je een kunstkerstboom schoon 02-12-2021

Ga jij ook voor het gemak van een kunstkerstboom, zonder de ellende van uitvallende naalden en het slepen met zo’n zware boom? Lees dan snel verder!

Zo’n kunstkerstboom is helemaal top, maar men vergeet ‘m vaak schoon te maken voordat hij weer in de doos wordt gestopt tot volgend jaar. (Deze tips zijn niet bedoeld voor kunstbomen met sneeuwvlokken en/of ingebouwde verlichting).

Je hebt nodig:

Wat moet je doen?

1. Haal alle takken van de boom af en ga met de stofzuiger over de takken. Wees wel voorzichtig, anders verliest de boom misschien naalden en je wil volgend jaar uiteraard weer genieten van een volle boom.

2. Pak een emmer en doe er een scheutje afwasmiddel in. Spreidt handdoeken op de grond en leg hier de takken op.

3. Maak een microvezeldoek vochtig met de zeepoplossing en veeg de takken voorzichtig af. Is een tak klaar? Leg hem dan goed uitgespreid en apart op een handdoek om op te drogen.

4. Vergeet ook het water niet af en toe te verversen wanneer het te vies wordt. Zorg dat de boom helemaal droog is voordat je hem inpakt. Denk er ook eens aan om een speciale opbergzak te kopen, dan blijft je boom mooier dan in de oude doos waarin hij kwam.

Zo heb je volgend jaar weer een frisse boom!