Welke plumeau is het beste geschikt? 04-03-2022

Welke plumeau kopen?

De beste plumueau voor jouw schoonmaakklus

De plumeau is hét ideale hulpmiddel om kwetsbare oppervlaktes stofvrij te maken. De meest lastige en kwetsbare plekjes zijn vanaf nu binnen handbereik…

Heb je liever een plumeau van struisvogelveren, lamswol of microvezel? Het is allemaal mogelijk, want bij Cleaning Academy kan je kiezen welke plumeau het beste bij jou past!

Welke plumeau kopen?

Struisvogelveren plumeau

Weg met die synthetische tegenhangers…een plumeau met struisvogelveren is wat je moet uitproberen! De struisvogelveren trekken de meest minuscule stofdeeltjes aan, houden deze vast en laten geen krassen achter. Kortom, perfect om je kostbare verzameling mee af te stoffen. Het materiaal is zeer licht en daardoor erg makkelijk in het gebruik. De 2-delige variant van Cleaning Academy wordt zelfs geleverd met een telescoopsteel van 2 x 75 cm. Of heb je toch liever een struisvogelveren plumeau met een vaste steel (Uiteraard is deze variant ook verkrijgbaar bij Cleaning Academy... een gelakte houten steel van 45 cm!)

Lamswol plumeau

Ben je niet zo’n liefhebber van struisvogelveren? Dat kan natuurlijk en daarom biedt Cleaning Academy ook twee lamswol varianten aan! De wol van deze plumeaus is onwijs zacht en zeer geschikt om oppervlaktes mee af te stoffen. Door onder andere statische elektriciteit worden de deeltjes vastgehouden en kan je in één keer heel je woonkamer stofvrij maken! Bij Cleaning Academy verkopen we een plumueau met een vaste houten steel van 45 cm. 

Microvezel plumeau

Of ben je toch opzoek naar een plumeau die je zowel droog als vochtig kunt gebruiken? Cleaning Academy heeft de perfecte oplossing… de plumeau van microvezel! Deze plumeau is 40 cm lang en heeft een kunststof handvat. Dankzij de sterke opname capaciteit van water, kan je deze plumeau ook gewoon gebruiken als hij nat is! Perfect om het interieur van je auto op te poetsen.

Reinigen van de plumeau

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je plumeau is het van belang om te weten hoe je deze moet reinigen. Zo zal water je struisvogelveren of lamswollen plumeau bijvoorbeeld niet ten goede doen en ook het uitkloppen tegen een muur kan  je beter achterwege laten… Wij vertellen wat je wel kunt doen!

Als je een plumeau van struisvogelveren of lamswol gebruikt hebt, kan je deze het beste op de kop houden, de vezels naar de grond richten en de steel tussen je handen heen en weer rollen. Op deze manier zal het verzamelde stof zich ontdoen van de plumeau. Handige tip… doe dit buiten, want voordat je het weet ligt het stof weer bij je in huis…

Naar welke plumeau je voorkeur ook uit gaat, het gaat ongetwijfeld een geweldige hulp zijn in het huishouden! Mocht je eventuele vragen hebben na het lezen van dit artikel, aarzel dan niet om ze te stellen!

Bekijk hier al onze plumeau's.