Wanneer en hoe gebruik je de zonnepaneelborstel voor vogelwering? 21-06-2017

Hoe en wanneer een zonnepaneelborstel gebruiken?

Vogels maken hun nesten graag onder zonnepanelen. De plek is perfect voor vogels, maar natuurlijk niet voor de eigenaren van de zonnepanelen. Je verliest rendement vanwege de mindere ventilatie en de toegenomen geluidsoverlast. Men beweert dat voorkomen beter is dan genezen, maar je zult toch een oplossing moeten vinden om je zonnepanelen te beschermen tegen vogels. Kortom: hoe voorkom je vogels onder zonnepanelen?

Het simpele antwoord op die vraag is de zonnepaneelborstel! Deze borstel wordt gekenmerkt door polypropyleen vezels gewikkeld rond een kern van verzinkt staaldraad. Los van deze nauwkeurige productbeschrijving is het zeer gemakkelijk te gebruiken, doordat ze pas bij hoge temperatuur (90 ˚C) gaan vervormen.

Maar hoe gebruik je de zonnepaneelborstel? Hieronder zijn twee handige tips omtrent het afschermen van je zonnepanelen voor vogels.

  • Stap 1: Buig de borstels; bij knippen kunnen vezels loslaten doordat de staaldraad gedraaid is
  • Stap 2: Bevestig de borstel met tyraps aan de beugels

Zonnepaneelborstels worden geleverd in de volgende afmetingen: Ø 12 cm, Ø 15 cm, en Ø 20 cm, de lengte is 100 cm. De uiteinden van de borstel zijn omgebogen tot haken zodat de borstels gemakkelijk aan elkaar bevestigd kunnen worden. Hierdoor kun jij je zonnepaneelborstel goed gebruiken om vogelwering te verbeteren!

Natuurlijk helpt de Cleaning Academy je met al je zorgen en vragen omtrent onze zonnepaneelborstel. Neem gerust contact met ons op en we maken tijd om je verder te helpen!