Waarom onze vogelwering dé oplossing is voor zonnepanelen 30-08-2021

Steeds meer bedrijven maken gebruik van zonnepanelen, om zo te besparen op hun energiekosten. Hartstikke mooi natuurlijk! Er is alleen één minpuntje: er verzamelen zich veel vogels op het dak en die maken nesten onder de panelen. Wat je daartegen kunt doen? Vogelwering! We leggen je graag uit wat dat voor jouw bedrijf kan opleveren.

Minder schoonmaakkosten

Hoe meer vogels hun kans zien om een nestje te maken op jouw dak, hoe meer vogelpoep. En dat betekent helaas vaak schoonmaken. Om die extra schoonmaakkosten te besparen is onze vogelwering de perfecte uitkomst. (Tip: ook je dakgoten schoon én vogelvrij houden doe je met onze dakgootborstels!) 

Goede ventilatie voor rendement 

Het is van belang dat de zonnepanelen goed genoeg kunnen ventileren. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement zal zijn. Wanneer vogels een nestje maken onder een paneel, zal de ventilatie verslechteren. Je raadt het al: slechte ventilatie zorgt voor een lager rendement en dat betekent dat het jou meer zal kosten… Niet handig dus!

Minder geluidsoverlast = rustig doorwerken

Vogels kunnen voor vervelend geluidsoverlast zorgen wanneer ze op het dak zitten; niet alleen het gefluit maar ook het tikken van hun pootjes kan irritatie opwekken. Zeker tijdens het werken! De vogelwering maakt dat verleden tijd.

Benieuwd wat Cleaning Academy kan betekenen voor vogelwering op jouw pand? Bekijk dan ons aanbod!