Vogels onder je zonnepanelen zijn verleden tijd met onze vogelwering! 27-01-2021

Dakgootborstels

Dakgootborstels als vogelwering 

Het aantal huizen in Nederland met zonnepanelen neemt steeds sneller toe. Bijna één op de acht huishoudens heeft inmiddels zonnepanelen op het dak. Een goede ontwikkeling, want ze dragen niet alleen bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. Ze zorgen ook voor een lagere energierekening en een hogere waarde van je woning.

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt liggen kan je last krijgen van ongewenste gasten: vogels die een nestje maken onder de panelen. Het is de ideale plek met beschutting en een goede landingsplaats voor mussen, duiven en kraaien.

Nu denk je misschien: dit is toch niet zo erg? Maar dit leidt wel degelijk tot flinke problemen! Je hebt niet alleen overlast van uitwerpselen, het zorgt ook nog eens voor verlies van rendement en de vogels kunnen voor flinke geluidsoverlast zorgen. Dat wil toch niemand?

Daarnaast zorgen de vogelnestjes voor brandgevaar, iets wat je natuurlijk te allen tijde wil voorkomen. De nestjes bestaan namelijk uit takken, karton en papier. Onder de zonnepanelen kan de temperatuur flink oplopen. Door de combinatie van deze twee kan het soms slecht aflopen...

De oplossing: dakgootborstels! 

Wij bieden een simpele en effectieve oplossing tegen vogels onder zonnepanelen: zonnepaneelborstels! Deze borstels plaats je makkelijk onder of rondom de zonnepanelen, zodat vogels hier niet meer onder kunnen kruipen. We bieden verschillende maten aan zodat er altijd een borstel is die past!