Vogels onder je zonnepanelen? Gebruik een dakgootborstel! 11-05-2023

Vogelwering zonnepanelen

Vogelwering onder je zonnepanelen 

Als je zonnepanelen op je dak hebt, ben je goed bezig voor het milieu en je portemonnee. Zonnepanelen leveren immers gratis stroom op en verminderen de uitstoot van CO2.  Ze kunnen echter ook een aantrekkelijke plek zijn voor vogels om te nestelen. Dit kan leiden tot verstoppingen in je dakgoten en het beschadigen van je zonnepanelen en dakbedekking. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen om vogels te weren en zo schade te voorkomen!

Die maatregelen biedt Cleaning Academy je met zonnepanelenborstels en dakgootborstels tegen vogels.


Dakgootborstel biedt uitkomst

Een oplossing hiervoor is het plaatsen van dakgootborstels onder je zonnepanelen. Deze borstels voorkomen niet alleen verstoppingen door bladeren en ander afval, maar werken ook als een barrière tegen vogels. De borstels maken het voor vogels moeilijk om onder de zonnepanelen te komen en nesten te bouwen.

Diervriendelijke oplossing 

Het plaatsen van dakgootborstels is een effectieve en diervriendelijke manier om vogels te weren. Het voorkomt niet alleen schade aan je dak en zonnepanelen, maar voorkomt ook dat vogels gewond raken door zich vast te klampen aan de zonnepanelen. Daarnaast voorkom je met deze oplossing ook dat vogels eventuele parasieten of andere ongewenste beestjes meebrengen en zo een invasie veroorzaken.

Voorkom schade aan je dak door vogels

Het plaatsen van dakgootborstels is een eenvoudige en goedkope oplossing om vogels te weren en je dak en zonnepanelen goed te onderhouden. Bovendien bespaar je zo op de kosten van dure reparaties en voorkom je mogelijke schade aan je dak en zonnepanelen.

Kopen dus!

Al met al is het plaatsen van dakgootborstels onder je zonnepanelen een slimme investering om vogels te weren en je dak en zonnepanelen goed te onderhouden. Het voorkomt verstoppingen in de dakgoten, schade aan je zonnepanelen en dakbedekking en eventuele overlast van vogels. Bovendien is het een diervriendelijke oplossing en bespaar je zo op de kosten van dure reparaties.

Vragen over onze zonnepanelenborstels? Neem dan gerust contact op.