Tips voor de lenteschoonmaak 26-03-2018

plumeau

Door het zonnige weer dat we in deze fase van het jaar steeds vaker zien, valt het stof op de ramen en vensterbanken enorm op! Het is tijd om de winter achter ons te laten en het voorjaar in te luiden. Cleaning Academy deelt graag nieuwe schoonmaaktips als het om winterse weersomstandigheden gaat.  In dit nieuwsitem geven wij tips om dit zo efficiënt en leuk mogelijk te maken!

Neem stof niet af met een natte doek

Je zult het vast herkennen: het zonlicht op de vensterbank laat zien hoeveel stof en viezigheid eigenlijk aanwezig is. Het is verleidelijk om dit snel met een natte doek af te nemen. Het is echter zo dat stof juist beter blijft liggen op vochtige oppervlakken! Kortom, je kunt het stof beter afnemen met een droge microvezeldoek of een plumeau, om er vervolgens met de stofzuiger overheen te gaan.

Vieze ramen zemen

Wat een prachtig weer kan het soms in het voorjaar al zijn! Wij krijgen dan snel de neiging om de ramen te zemen. Je ziet namelijk snel viezigheid en strepen op de ramen. Wist je eigenlijk al dat het helemaal niet efficiënt is om de ramen nu te zemen? Het warme zonlicht zorgt ervoor dat water met schoonmaakmiddel op de ramen snel verwarmt en verdampt. Het resultaat? Lelijke strepen op de ruiten. Als je de luxe hebt om te wachten op een bewolkte, minder zonnige dag, kun je dit het beste doen.

Het voorjaar komt er nu echt aan en Cleaning Academy denkt graag met je mee. Ga iedere ruimte in uw huis stapsgewijs langs zodat de klus niet te groot wordt. Door eerst de troep en rommel op te ruimen en onnodige spullen de deur uit te doen, kun je de lenteschoonmaak zo efficiënt mogelijk maken!

 

Heb je naar aanleiding van onze blog vragen? Of ben je benieuwd naar onze aanbiedingen voor de voorjaarsschoonmaak? Wij horen graag van je!