Tips voor het uitwringen van schoonmaakdoekjes 03-09-2018

schoonmaakdoekjes uitwringen

Je herkent het wellicht: het uitwringen van een doekje kan soms lastig of onhandig zijn. De belasting voor de handen en polsen (maar ook de ellebogen) is met name vervelend voor mensen met reuma, fibromyalgie of andere ziektes. Daarom geven wij je graag enkele tips om je te helpen met het uitwringen van een schoonmaakdoekje.

Water uit het doekje knijpen

Allereerst is het belangrijk dat je het doekje uit het water haalt. Wij raden je hoe dan ook aan om te voorkomen dat de emmer met te veel water is gevuld. Probeer zo veel mogelijk water uit het doekje te halen. Je kunt dit doen door het doekje enkele keren dubbel te vouwen. Zorg dat je de handen recht boven elkaar houdt wanneer je dit doet.

Met de hand wringen

Je kunt de doek ook uitwringen zonder de polsen, handen en ellebogen daarbij veel te belasten. Houd het doekje vast met de handen boven elkaar. Beweeg vervolgens de ellebogen naar voren om het doekje uit te wringen zonder dat je de handen veel belast. Herhaal deze stap tot het doekje klamvochtig is.

Gebruik een professionele wringer

Cleaning Academy heeft uiteraard ook een passende oplossing voor u: de professionele wringer met emmer. Je kunt deze wringer gebruiken om (vaat)doekjes eenvoudig en snel uit te wringen. Dit professionele schoonmaakartikel is zeer goed geschikt voor mensen met fibromyalgie, reuma, artrose of het carpaal tunnel syndroom.

Natuurlijk raden wij iedereen aan om de wringer te gebruiken tijdens de schoonmaak. Enkele tips van onze kant voor het gebruik:

  • Zorg dat je recht achter de wringer staat terwijl beide schouders horizontaal staan
  • Maak rustige draaibewegingen
  • Vul de emmer niet met meer water dan noodzakelijk
  • Plaats de wringer met emmer op een gepaste hoogte. Let op: een stoel is doorgaans te laag!