Schoonmaaktips voor een sprankelende mobiel en laptop 14-11-2022

Schoonmaaktips voor een sprankelende mobiel en laptop

Telefoons en laptops zijn niet meer weg te denken en het gebruik ervan wordt alsmaar meer. Doordat we deze apparaten de hele dag gebruiken, verzamelt zich hier een enorme hoeveelheid bacteriën. Bah! Hoe zorg je er nou echt voor dat je telefoon en laptop schoon worden? 

Schermen schoon met microvezeldoeken

Dé uitkomst voor het schoonmaken van jouw apparatuur zijn de multifunctionele microvezeldoekjes! Een microvezeldoek laat geen strepen achter op schermen en dat is ideaal. Daarnaast blijven er geen pluizen achter en zorgen ze ervoor dat de apparaten worden ontvet. Gebruik nooit keukenpapier, een theedoek of kleding, dit veroorzaakt krassen! 

Mobiel schoonmaken met microfiber doekjes 

Je mobiele telefoon zit vol met bacteriën, maar toch maken we hem bijna nooit schoon. Misschien omdat je er niet bij stilstaat, of juist omdat je hem niet wil beschadigen. Welke reden ook, met een microvezeldoek zorg je ervoor dat vuil en vetvlekken van jouw telefoon verdwijnen zonder dat je deze beschadigt. Haal wel eerst even het hoesje van je telefoon af. Het enige wat je hoeft te doen is de doek heel licht vochtig te maken met water en deze zachtjes over je scherm te wrijven. Wil je jouw telefoon volledig desinfecteren? Gebruik dan een desinfectiespray die geschikt is voor schermen! 

Laptop of ipad schoonmaken 

Zorg dat je bij je laptop niet alleen het beeldscherm schoonmaakt, maar ook het toetsenbord. Er kan veel vuil en stof tussen de toetsen van een toetsenbord gaan zitten. Hou de laptop eerst ondersteboven om kruimels uit je toetsenbord te laten vallen. Gebruik daarna een licht vochtig wattenstaafje om bij de moeilijk bereikbare plekjes te komen. Je kunt met microvezeldoekjes zowel het scherm als het toetsenbord van jouw computer schoonmaken. Gebruik een speciale beeldschermreiniger zonder aceton en spray deze nooit direct op je scherm.

Computermuis en touchpad schoonmaken

Vergeet ook niet je computermuis of touchpad, deze zitten vol met bacteriën. Je muis kan je (wederom met de microvezeldoek) schoonmaken met een milde oplossing van water en zeep waarmee je voorzichtig over de muis wrijft. Ook de touchpad kan je schoonmaken met, jawel, een vochtige microvezeldoek.

Benieuwd naar nog meer schoonmaaktips? Bekijk deze blog en ontdek waar microvezeldoekjes nog meer goed voor zijn! 

 

Schoonmaaktips voor een sprankelende mobiel en laptop