Praktische toepassingen van onze microvezeldoek 12-07-2017

Microvezeldoekjes

De mogelijkheden van microvezeldoekjes

Cleaning Academy vertelt je graag over de mogelijkheden van de microvezeldoek. Op onze tips-pagina vind je de meest handige weetjes over microvezeldoekjes, maar in dit blogitem vertellen we je graag over hoe en waarom dit product gebruikt kan worden.

De doek heeft van zichzelf een ontvettende werking. Dit heeft te maken met het gebruikte materiaal. Dat is precies de reden waarom reinigingsmiddelen onnodig zijn bij het gebruik van dit product. Doet je dit wel? Dan vult het middel de vezel, waardoor streeploze reiniging helaas niet meer aan de orde is.

Waarom een microvezeldoek gebruiken?

Het streeploos reinigen is een sterk kenmerk van de microvezeldoek, bij klanten ook wel bekend als het gedeeltelijk Engelse woord microfiber doekjes. Zodra de microvezeldoek klamvochtig wordt gebruikt, is nawrijven niet meer nodig. Het is dus heel gemakkelijk om deze doek te gebruiken. 

Lijkt het doekje niet op een servet? Je zult niet de eerste zijn met deze gedachte. De microvezeldoek is echter geen artikel om weg te gooien, want het kan gewoon in de wasmachine. Een wastemperatuur van maximaal 60 graden Celsius is ideaal, maar iets warmer kan ook. Cleaning Academy adviseert je om microvezeldoekjes niet in de wasdroger te doen en tevens geen wasverzachter te gebruiken.

Ben je benieuwd naar enkele handige, praktische toepassingen van de microvezeldoek? Van onze klanten horen wij vaak dat de doek:

  • makkelijk uitwringbaar is, ook voor reuma-patiënten 
  • ideaal is voor de verwijdering van nicotineaanslag
  • spiegels minder snel laat beslaan na gebruik
  • overal te gebruiken is: in huizen, auto’s, caravans, boten en meer!
  • lang meegaat
  • zowel nat als droog te gebruiken is

Meer informatie?

Microvezeldoekjes zijn bij ons verkrijgbaar in de volgende afmetingen: 40 x 38 cm, 40 x 45 cm, 40 x 60 cm. Meer informatie kun je lezen op onze productpagina.