Microvezel gebruiken: dweilen, voor de huid of voor je tablet? 16-10-2017

microvezel handschoen gebruik

Hoe dien je een microvezeldoek te gebruiken bij de schoonmaak? Het is een belangrijke vraag voor velen die zich bezighouden met de schoonmaak, of dit nu voor particulier of zakelijk doeleinden bestemd is. De microvezel handschoen is zo een product dat super ontvettend en zacht is. Je kunt deze dan ook goed toepassen om een tablet of smartphone te reinigen. Maar dat is niet waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was!

Dit was namelijk als scrubhandschoentje. Eerder vermeldden wij niets over het reinigen van de huid, omdat dit zo goed geschikt was voor het reinigen van schermen van apparatuur, zoals uw tablet, smartphone en bril, maar ook voor uw gezicht! De microvezel handschoen is namelijk zeer geschikt voor het verwijderen van vetten en bacteriën. Hierdoor maakt het microvezel uw scherm in een keer glanzend schoon! Overigens geldt dit niet voor een TV scherm.

De scherpe hoeken van microvezeldoeken zorgen ervoor dat zij vuil en bacteriën goed kunnen oppakken. Kort gezegd zorgt het gebruik van onze microvezel producten ervoor dat je sneller en hygiënischer kunt schoonmaken!

Uw huid reinigen met microvezel

U kunt de microvezel handschoen 1 à 2 keer per week gebruiken om uw huid goed te reinigen met alleen water. Doe je dit te vaak, dan kan het zijn dat de huid droger wordt. Daarom adviseren wij om dit gebruik te beperken.

Daarnaast kun je bij ons een microvezel stoffer aanschaffen voor het schoonmaken van de moeilijke plekken. Met deze stoffer is gemaakt van stevig materiaal zodat deze niet snel afbreekt. Een belangrijke toepassing van dit product is het voorkomen van blessures in de professionele schoonmaak. Dit komt doordat je achter en boven leidingen (of de kast) kunt komen, zonder dat je op een trapje hoeft te gaan staan. Safety first!

Informatie over het wassen van de microvezeldoek vind je op onze speciale pagina.

Technieken van schoonmaken met microvezel

In het moderne huishouden in de professionele schoonmaak van vandaag worden microvezeldoeken - ook wel wonderdoeken - veelal ingezet. Je kunt de steel bij de stoffer vullen met water. Hierna kun je de vloer bevochtigen en de vloer direct dweilen met de microvezeldoek. 

Tip van Cleaning Academy: vouw de microvezeldoek tot vier keer zodat je diverse schone kanten heeft. Hierdoor kun je de doek zo efficient mogelijk gebruiken voor de beste schoonmaak!

Wil je meer weten? Wij denken graag met je mee!