Nieuws

Weet u alles van kleurcodes in de schoonmaak? 30-09-2018

kleurcodering

Bij het schoonmaken is de kleurcodering zeer belangrijk. In de professionele schoonmaak is een standaard kleurcodering namelijk cruciaal om de hygiëne te waarborgen. Hierdoor voorkomt u bijvoorbeeld dat schoonmaakdoekjes per ongeluk worden verwisseld.

Hoe werkt de kleurcodering?

In de (professionele) schoonmaak gelden duidelijke bepalingen als het gaat om de kleurcodering:

  • Wit: algemeen
  • Rood: sanitair zoals toiletten en urinoirs
  • Blauw: interieur, bijvoorbeeld kozijnen of werkplekken op kantoor
  • Groen: vloeren (veel toegepast in de keuken en in ziekenhuizen)
  • Geel: keuken / desinfectie (denk aan tegels en kranen)

Voorkom kruisbesmetting

Zoals gezegd, is de kleurcodering in de (professionele) schoonmaak belangrijk voor de hygiëne. Wanneer kruisbesmetting van diverse bacteriën kan worden voorkomen, heeft u geen problemen van onfrisse keukens of andere onhygiënische gereedschappen en meubels.

De schoonmaakdoekjes nemen vanzelfsprekend veel bacteriën op. Wanneer u dit doekje vervolgens zou gebruiken voor het schoonmaken van oppervlakken waar met voedsel wordt gewerkt, haalt u problemen op de hals wat betreft hygiëne. Juist daarom raden wij iedereen aan om aandacht te besteden aan de kleurcodering in de schoonmaak!

Kunnen wij u helpen?

Wellicht kunt u de kleurcodering ook gebruiken als het gaat om de schoonmaak thuis. Cleaning Academy staat u graag te woord als het gaat om de schoonmaak, zakelijk of bij u thuis!