Weet jij alles van kleurcodes in de schoonmaak? 30-09-2018

kleurcodering

Bij het schoonmaken is de kleurcodering zeer belangrijk. In de professionele schoonmaak is een standaard kleurcodering namelijk cruciaal om de hygiëne te waarborgen. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld dat schoonmaakdoekjes per ongeluk worden verwisseld.

Hoe werkt de kleurcodering?

In de (professionele) schoonmaak gelden duidelijke bepalingen als het gaat om de kleurcodering:

  • Wit: algemeen
  • Rood: sanitair zoals toiletten en urinoirs
  • Blauw: interieur, bijvoorbeeld kozijnen of werkplekken op kantoor
  • Groen: vloeren (veel toegepast in de keuken en in ziekenhuizen)
  • Geel: keuken / desinfectie (denk aan tegels en kranen)

Voorkom kruisbesmetting

Zoals gezegd, is de kleurcodering in de (professionele) schoonmaak belangrijk voor de hygiëne. Wanneer kruisbesmetting van diverse bacteriën kan worden voorkomen, heb je geen problemen van onfrisse keukens of andere onhygiënische gereedschappen en meubels.

De schoonmaakdoekjes nemen vanzelfsprekend veel bacteriën op. Wanneer je dit doekje vervolgens zou gebruiken voor het schoonmaken van oppervlakken waar met voedsel wordt gewerkt, haal je problemen op de hals wat betreft hygiëne. Juist daarom raden wij iedereen aan om aandacht te besteden aan de kleurcodering in de schoonmaak!

Kunnen wij je helpen?

Wellicht kan je de kleurcodering ook gebruiken als het gaat om de schoonmaak thuis. Cleaning Academy staat je graag te woord als het gaat om de schoonmaak, zakelijk of bij je thuis!