Nieuws

Dweilen met warm of koud water? 14-02-2018

Dweilen met warm of koud water

Een bekende en frequent gemaakte fout tijdens de grote voorjaarsschoonmaak is de temperatuur van het water waarmee gedweild wordt. Tijdens het schoonmaken dient u zichzelf af te vragen of u moet dweilen met warm of koud water. Uit ervaring weten wij dat heet of warm water sneller verdampt, waardoor het door u gebruikte (professionele) schoonmaakmiddel op de vloer achter kan blijven.

Strepen op de vloer

Het doel van professioneel dweilen is dat u na het schoonmaken geen strepen meer op de vloer ziet. Ons professioneel dweilsysteem is bijvoorbeeld bedoeld om streeploos schoon te maken. Door geen warm, maar koud water te gebruiken, merkt u dat het dweilen u makkelijker afgaat. Gebruik in combinatie met dit systeem een scheutje reiniger en het resultaat is snel zichtbaar!

Overigens is het zo dat vrijwel alle professionele schoonmaakmiddelen tegenwoordig worden geproduceerd om gebruikt te worden met koud water. Een bekend tegengeluid is dat heet water sneller droogt dan koud water, maar dit is niet het geval!

Niet vergeten: Eerst stofzuigen

Voordat u gaat dweilen met koud water, is het belangrijk dat u de vloer stofvrij hebt gemaakt. U kunt dit doen door de stofzuiger uit de kast te halen, maar u kunt ook gebruik maken van een stofwisser.

Het dweilen van een vieze (en niet-stofvrije) vloer is nadelig, doordat het zorgt dat vuil begint te kleven aan uw vloer. Kortom: de vloer wordt niet mooi schoon zodra u klaar bent met dweilen. 

 

Uw eigen dweil kopen? Bekijk al onze dweilen

Of bestel direct ons professioneel dweilsysteem in de webshop!

dweilen met koud warm water