Dweilen met warm of koud water? 07-04-2022

Dweilen met warm of koud water

Dweilen als een pro

Een bekende en frequent gemaakte fout tijdens de grote voorjaarsschoonmaak is de temperatuur van het water waarmee gedweild wordt. Tijdens het schoonmaken dien je je af te vragen of je moet dweilen met warm of koud water. Uit ervaring weten wij dat heet of warm water sneller verdampt, waardoor het door jou gebruikte (professionele) schoonmaakmiddel op de vloer achter kan blijven.

Streeploos dweilen

Het doel van professioneel dweilen is dat je na het schoonmaken geen strepen meer op de vloer ziet. Ons professioneel dweilsysteem is bijvoorbeeld bedoeld om streeploos schoon te maken. Door geen warm, maar koud water te gebruiken, merk je dat het dweilen je makkelijker afgaat. Gebruik in combinatie met dit systeem een scheutje reiniger en het resultaat is snel zichtbaar!

Overigens is het zo dat vrijwel alle professionele schoonmaakmiddelen tegenwoordig worden geproduceerd om gebruikt te worden met koud water. Een bekend tegengeluid is dat heet water sneller droogt dan koud water, maar dit is niet het geval!

Niet vergeten: eerst stofzuigen

Voordat je gaat dweilen met koud water, is het belangrijk dat je de vloer stofvrij hebt gemaakt. Je kunt dit doen door de stofzuiger uit de kast te halen, maar je kunt ook gebruik maken van een stofwisser.

Het dweilen van een vieze (en niet-stofvrije) vloer is nadelig, doordat het zorgt dat vuil begint te kleven aan jouw vloer. Kortom: de vloer wordt niet mooi schoon zodra je klaar bent met dweilen. 

Jouw eigen dweilsysteem kopen? Bekijk al onze dweilen

Of bestel direct ons professioneel dweilsysteem in de webshop!

dweilen met koud warm water