Deze schoonmaakklusjes worden vaak vergeten… 03-01-2022

Er zijn altijd wel bepaalde schoonmaakklussen die standaard op de agenda staan. Denk maar aan stofzuigen, ramen lappen en dweilen. Maar er zijn ook van die klusjes die je minder vaak hoeft te doen en daardoor sneller vergeet. 

Met deze tips heb je geen excuus meer om belangrijke taken over het hoofd te zien.


Vervang je tandenborstel één keer in de drie maanden
Als je nu meteen in het nieuwe jaar je tandenborstel vervangt, kun je meteen makkelijk bijhouden wanneer je hem de volgende keer moet vervangen! Tussendoor is het verstandig om de tandenborstel een half uur in een bekertje met azijn te zetten. Wel goed om ‘m daarna goed af te spoelen met water voor je hem weer gaat gebruiken. 

Maak de prullenbakken eens schoon
Gooi je het vuil weg? Denk er dan ook eens aan om één keer per maand meteen de prullenbak schoon te maken. Hier zitten namelijk een hoop ziekteverwekkers in die je niet rondom huis wil hebben. Spoel hem schoon met heet water en desinfecterend middel

Stof de kamerplanten af
Ja, echt! Er is meer nodig dan een beetje water om je planten tevreden te houden. Tussen de blaadjes kan enorm veel stof ophopen. Stof je planten daarom af met een droge doek en ze staan er weer mooi bij. 
(P.S. Sla je cactus misschien maar even over…)

Desinfecteer het interieur van de auto 
Na een bezoek aan de wasstraat wordt de binnenkant van de auto nog wel eens gestofzuigd. Daar blijft het alleen vaak bij. Gek eigenlijk, terwijl je dingen als het stuur, de versnellingspook en je radio toch heel vaak aanraakt! Bacteriën hebben hier vrij spel. Leg daarom wat antibacteriële doekjes in de auto en neem deze oppervlakten regelmatig af. 

Maak je yogamat eens schoon
Is jouw voornemen om meer te gaan sporten? Maak er dan eerst een voornemen van om je yogamat schoon te maken. Als je er over nadenkt begrijp je wel waarom. Spuit de mat in met desinfecterende spray en neem dit af met een vochtige doek. Als de mat droog is kan je aan de slag!

Reinig je strijkbout
Het laatste wat je wil is dat je kleding vies wordt van de strijkbout. Kalk en andere viezigheid verzameld zich al snel. Je gaat dit tegen door de strijkbout een half uur op een natte doek met schoonmaakazijn te zetten. Even afnemen met een vochtige doek en klaar! 

Desinfecteer je afstandbediening
Misschien een inkopper, maar wanneer heb jij hem voor het laatst schoongemaakt? Haal wekelijks een desinfectiedoekje over de afstandsbediening en je kunt weer met een gerust hart zappen. 

Lampenkappen stoffen
Loop jij de lampenkappen ook altijd voorbij tijdens het stoffen? Niet doen! Deze vangen namelijk nogal wat stof. Neem ze mee met je wekelijkse stof ronde en je zult zien dat het zo gebeurd is. 

Meer schoonmaaktips en handige weetjes? Bekijk onze andere blogs