Deze schoonmaakklusjes kun je het beste in de winter doen 02-12-2021

Schoonmaakklusjes

Officieel begint de winter pas op 21 december, maar de temperaturen liegen er niet om. Ook al denken we bij een grote schoonmaak vaak aan het voorjaar, de winter leent zich prima om bepaalde schoonmaakklussen te doen!

Ontdooien die handel!
Hoelang is het al geleden dat de vriezer is ontdooid? We raden aan dit zeker één keer per jaar te doen. Laat het schoonmaken van de koelkast en het ontdooien van de diepvries nu net een perfecte klus zijn om in de winter te doen. Zet de inhoud van de koelkast en vriezer gewoon even buiten en ga aan de slag!

Ventileren kun je leren
In deze tijden brengen we meer tijd in huis door en ventileren we minder, omdat het vaak te koud is. Hierdoor is het ook vochtiger in huis. Denk toch eens aan ventileren de volgende keer als het vriest. Wanneer je je huis lucht terwijl het vriest komt er namelijk droge lucht je huis binnen. Zo neemt het vochtgehalte in je huis snel af! Dan maar even een warme trui aan. Extra mooi: droge lucht warmte veel sneller op dan vochtige lucht. Besparen op stookkosten dus!

Dekbedden weer fris
Het koude weer is ideaal om je kussens, dekbedden en bijvoorbeeld knuffels buiten te hangen. Door de kou vriezen de huisstofmijten dood.