De ultieme voorjaarsschoonmaak: 5 stappen voor een stralend fris huis 20-03-2024

De ultieme voorjaarsschoonmaak: 5 stappen voor een stralend fris huis

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat het tijd is voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! Het is dé gelegenheid om je huis grondig te reinigen en op te frissen na de lange wintermaanden. 

Bij Cleaning Academy zijn we groot fan van een grondige reiniging, daarom delen we graag onze top 5 schoonmaaktips om je huis weer helemaal schoon en stralend te maken, met behulp van onze professionele schoonmaakartikelen.

Begin bij de basis: vloeren en oppervlakken

De eerste stap bij de voorjaarsschoonmaak is het reinigen van de vloeren en oppervlakken in je huis. Gebruik daarvoor een professioneel dweilsysteem om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Onze microvezeldoekjes zijn perfect voor het afnemen van stof en het streeploos reinigen van oppervlakken. Vergeet ook niet om onder meubels en achter deuren te reinigen voor een tip-top resultaat.

Verwijder stof en spinrag met een plumeau en telescoopsteel

Tijdens de wintermaanden hoopt stof en spinrag zich vaak op in moeilijk bereikbare hoeken en op hoge plekken. Gebruik een plumeau op een telescoopsteel om deze lastige plekken te bereiken en eens goed schoon te maken. De telescoopsteel is verstelbaar en biedt een uitstekend bereik van 150 cm, waardoor je ook de hogere hoeken gemakkelijk kunt bereiken. De telescoopsteel is ook ideaal om je ramen mee te wassen! 

Geef je tuin of balkon een opknapbeurt

Terwijl je bezig bent met schoonmaken, vergeet dan ook zeker niet je buitenruimte. Dit is ook meteen een goed moment om even te genieten van de zon. Gebruik een krachtige schrobber en bezem om terrassen, opritten en tuinpaden grondig te reinigen. Onze schrobbers met steel zijn speciaal ontworpen om vuil en aanslag effectief te verwijderen, terwijl onze bezems zorgen voor een snelle en efficiënte schoonmaak van grotere oppervlakten.

Bescherm je zonnepanelen tegen vogels

Voor huiseigenaren met zonnepanelen is de voorjaarsschoonmaak hét ideale moment om vogelwering te installeren. Onze vogelwering voor zonnepanelen voorkomt namelijk dat vogels nesten bouwen onder de panelen en beschermt ze tegen schade. De installatie is super simpel en je profiteert meteen van de voordelen! 

Finishing touch: geef alles een laatste glans

Last but not least, geef je huis een laatste glans door alle oppervlakken af te nemen met een microvezeldoekje en eventueel een reinigingsmiddel naar keuze. Vergeet ook niet om ramen te lappen voor een sprankelend resultaat. Tip voor streeploos schone ramen: onze super raamwisser. We geven je graag nog wat tips over hoe je het beste je ramen kunt wassen

Bij Cleaning Academy begrijpen we dat een grondige voorjaarsschoonmaak tijd en moeite kost, maar met de juiste schoonmaakproducten wordt het een stuk eenvoudiger! Ontdek ons assortiment dweilen, microvezeldoekjes, plumeau's, bezems en schrobbers, telescoopstelen en vogelwering voor zonnepanelen en maak je huis klaar voor de lente!

Laat het voorjaar maar komen, jouw huis is er klaar voor.