Zonnepaneelborstels kopen 03-02-2022

Heb je zonnepanelen of denk je erover na deze aan te schaffen? Lees dan snel verder.

Zonnepanelen dragen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot, zorgen voor een lagere energierekening én een hogere waarde van je woning. Veel voordelen dus. Maar er is ook een nadeel waar je rekening mee moet houden: het bezoek van vogels.

Het is namelijk de ideale plek met beschutting en een goede landingsplaats voor mussen, duiven en kraaien die een nestje maken onder de panelen.

De oplossing is simpel: zonnepaneelborstels!

Waarom zonnepaneelborstels nodig zijn?

  • Ventileren is van groot belang voor zonnepanelen. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. De vogelnesten (takken en nestmateriaal) bemoeilijken de natuurlijke ventilatie, waardoor de opbrengst van de panelen afneemt. Dat wil je natuurlijk niet!
  • Zonnepaneelborstels zorgen voor minder vogelpoep op de zonnepanelen. Doordat vogels er niet meer onder kunnen komen om nestjes te maken, gaan ze er ook minder snel op zitten. Geluidsoverlast van vogels tussen het dak en het zonnepaneel is daarmee verleden tijd.

Onze zonnepaneelborstels, met een doorsnede van 12, 15 of 20 cm, plaats je gemakkelijk onder of rondom panelen. Dag vogels, hallo zonne-energie! ☀️

Kijk op zonnepanelenborstel.nl voor meer informatie.