Ben jij al klaar voor de najaarsschoonmaak? Wel met deze to-do list! 15-09-2021

Ben jij al klaar voor de najaarsschoonmaak? Wel met deze to-do list!

De zomer is net achter de rug en de herfst staat al weer voor de deur… Dat betekent maar één ding: tijd voor de najaarsschoonmaak! Nu is iedereen bekend met de voorjaarsschoonmaak, maar schoonmaken voordat je de koude maanden ingaat is net zo belangrijk. Met deze to-do list ben je helemaal herfstklaar.  

Gordijnen wassen & ramen lappen

In de zomer heb je waarschijnlijk vaak je ramen open gehad. Dat betekent dat er veel stof en vuil jouw huis is binnen gewaaid; niet fijn voor je mooie gordijnen! Gooi ze in de was voor een flinke wasbeurt. Daarnaast zijn de ramen (en deuren) binnen ook stoffiger geworden. Lap de ramen en haal een (microvezel)doek over de deuren. Vergeet de deurklinken niet! Gebruik voor de ramen onze raaminwasser en trekker en je laat je ramen blinkend schoon achter. 

Keuken schoonmaken

De keuken mag uiteraard niet ontbreken tijdens de najaarsschoonmaak: maak een sopje (of gebruik de Aqua Clean Eurocleaner) en gebruik een microvezeldoek. Die zijn extra handig, omdat ze geen krassen achterlaten op de keukenkastjes en keukenblad. Zorg ervoor dat je de inhoud van de kastjes ook goed schoonmaakt (dat betekent alle zijkanten!).

Voordat je überhaupt begint met boenen is het makkelijk om de koelkast en kastjes uit te ruimen: gooi producten weg die niet lang houdbaar meer zijn en de restanten tapas en barbecue kunnen uiteraard ook de prullenbak in! Tijd om een goede wintervoorraad in te laden in je schone keuken.

Tip: een beetje witte azijn met water mengen is een prima schoonmaakmiddel!