Je auto wassen zonder krassen: kan dat? 25-10-2018

Auto wassen zonder krassen met microvezel handschoen

Cleaning Academy weet dat een echte liefhebber zijn of haar auto zo schoon mogelijk houdt. En dat het liefst door de auto met de hand te wassen. Er ligt echter een gevaar op de loer: krassen op je auto! Cleaning Academy heeft niet alleen de oplossing, maar ook nog enkele tips!

Geen krassen op je auto?

Bij het schoonmaken van je auto wil je ten koste van alles voorkomen dat er krassen op de auto komen. Wij begrijpen dit heel goed bij Cleaning Academy. Toch is het zo dat je - zelfs met alleen een emmertje sop en een spons - risico loopt dat er krassen op je auto terecht komen!

Een standaard spons brengt namelijk de nodige risico's met zich mee. Een spons kan veel zand of vuil opnemen. Bij het wrijven / schoonmaken zorgt dit voor krasjes in de vorm van cirkels. Met name in het licht - bijvoorbeeld een laagstaande zon - zie je deze krasjes erg snel!

Onze krasloze oplossing!

Cleaning Academy heeft alles in huis om te voorkomen dat je auto tijdens het schoonmaken met de hand vol krassen komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan:

Je kan de doeken gebruiken om de auto's in te wassen en te drogen.

Een andere belangrijke tip voor tijdens het schoonmaken van je auto: was de auto niet in volle zon! Wanneer je dit wel doet, bestaat de kans dat water en andere middelen zoals polijstmiddelen, sealants en wax indrogen!