Nieuws

Zó maakt u uw thuiswerkplek schoon! 12-02-2021

Het thuiswerken zorgt voor een nog intensiever gebruik van uw elektrische apparaten. Zo worden uw toetsenbord, beeldscherm en telefoon de hele dag gebruikt en worden ze dus ook extra vies.

Zoals u misschien al weet (of vreest) zijn dit grote bronnen van bacteriën. Cleaning Academy legt uit hoe u het toetsenbord, beeldscherm en uw telefoon het beste kunt schoonmaken, zodat u met een gerust hart thuis kunt werken.

Toetsenbord

Uw toetsenbord krijgt veel te verduren. Dagenlang wordt er op getypt en vliegen de kruimels in het rond. Gelukkig is het niet moeilijk om deze schoon te maken met dingen die u waarschijnlijk zelf al in huis hebt! U heeft nodig:

Vooral de microvezeldoek is hier de ster, omdat deze 99,9% van de bacteriën verwijderd zónder dat u schoonmaakmiddel hoeft te gebruiken. Ze worden dus niet voor niks wonderdoekjes genoemd.

  1. Ontkoppel het toetsenbord van het beeldscherm of de computer, zodat er geen kans is op kortsluiting en u niet zomaar toetsen in kunt drukken.
  2. Verwijder kruimels en andere viezigheid door het toetsenbord ondersteboven te houden (boven een prullenbak).
  3. Spuit met de fietspomp lucht tussen de toetsen om het achtergebleven vuil weg te blazen.
  4. Spuit met de plantenspuit op het microvezeldoekje (niet direct op het toetsenbord!) en veeg voorzichtig over het toetsenbord. Maak deze droog met een 2e microvezeldoek. Pas op! Te veel vocht is schadelijk.
  5. Doop het wattenstaafje in het reinigingsmiddel en veeg deze voorzichtig tussen de toetsen. Maak weer droog met de microvezeldoek.

Nu is uw toetsenbord weer heerlijk schoon en kunt u met een gerust hart verder typen!

Beeldscherm

Als het goed is, raakt u het beeldscherm van uw computer of laptop niet al te vaak met uw handen aan. Toch zitten hier ook genoeg bacteriën en viezigheid op. Een microvezeldoekje biedt wederom uitkomst!

  1. Zet het beeldscherm uit. Zo zie u stof en vuil beter en is er minder kans op schade.
  2. Veeg het stof van het beeldscherm met een microvezeldoekje. Deze maken geen krassen op het scherm en laten ook geen pluisjes achter. Bij handdoeken of keukenpapier is dit wel het geval, dus deze niet gebruiken!
  3. Verwijder vlekken bij voorkeur met een licht vochtige microvezeldoek met alleen water. Werkt dit niet? Gebruik dan een beetje azijn op de microvezeldoek. Spuit de vloeistof nooit direct op uw scherm, maar eerst op de doek.
  4. Droog het beeldscherm goed af met een microvezeldoek en zet deze weer aan.
  5. Het beeldscherm is weer vlekkeloos schoon!

Telefoon

Uw telefoon is een ware broedplaats voor bacteriën. U heeft hem de hele dag vast, hij gaat overal mee naartoe en hij ligt op allerlei publieke plekken. Niet zo’n fijn idee dat hij meer bacteriën dan de gemiddelde deurknop bevat…

Om de bacteriën enigszins in toom te houden, is aan te raden uw telefoon minimaal wekelijks schoon te maken.

Hoe u dat het beste doet? Verwijder stof en kruimels door te blazen in de oplader- en koptelefoonaansluiting. Gebruik een licht vochtig microvezeldoekje en boen in cirkelende beweging over het beeldscherm. U kunt ook een speciale reinigingsspray voor uw telefoon gebruiken. Spray nooit direct op het scherm, maar altijd eerst op het doekje.

Tip: Hoe schoner uw handen, hoe schoner uw telefoon. Was vaak genoeg uw handen of gebruik een desinfectie handgel.

Alle stappen gevolgd? Fijn! Werken lukt beter op een hygiënische werkplek.