Nieuws

Schoonmaak nieuws! Zo maakt u uw huis spik en span. 16-11-2020

We brengen deze dagen veel tijd door in ons eigen huis. Daarom is het extra belangrijk om alles hier hygiënisch schoon te houden.

Handen desinfecteren

Een schoon huis begint bij uzelf. Het lijkt een open deur, maar toch doet niet iedereen het op de juiste momenten: handen desinfecteren. Met de handdesinfectie van Desco geeft u bacteriën geen kans. Wrijf de desinfectie minimaal 30 seconden in uw handen. Volgens de officiële richtlijnen moet dit in elk geval op de volgende momenten:

  • Nadat u een activiteit buitenshuis hebt gedaan 

  • Vóór het eten (klaarmaken)

  • Na het toiletbezoek

  • Na contact met dieren

  • Bij het verzorgen van een zieke

Volgorde is van belang

Bij het schoonmaken van uw huis werkt u van droog naar nat en van het minste vuil naar het meeste vuil. U begint dus met stofzuigen en afstoffen en gaat daarna aan de slag met de dweil. Werk hierbij van hoog naar laag, zodat het stof niet op een plek valt die u al schoongemaakt heeft.

U zou denken dat u begint met het schoonmaken van de meest vieze plek. Hier wilt u immers het snelst vanaf! Wanneer u dit doet zijn uw schoonmaakspullen echter meteen erg vies, terwijl u hiermee nog de minder vuile oppervlaktes schoon moet maken. Daarom begint u met de minst vieze plekken.

Vergeet uw apparaten niet

Veel mensen maken al regelmatig de deurklinken schoon. Zoals u waarschijnlijk al weet is dit een plek die vaak aangeraakt wordt. Daarom is het dan ook zeker belangrijk om regelmatig te desinfecteren, maar vergeet andere plekken zoals lichtknoppen, handgrepen, kranen, afstandbediening en de spoelknop van het toilet ook niet! Loop daarbij ook eens uw elektrische apparaten na. Zoals het toetsenbord, muis, tablet en sla vooral uw telefoon niet over. Hier zitten vaak ziekteverwekkers op. Uw beeldscherm schoonmaken is dus zeker geen overbodige luxe. Gebruik een oppervlaktespray om alles schoon te krijgen.

Schoonmaakspullen worden ook vies 

Iets wat vaak vergeten wordt is het reinigen van de schoonmaakspullen zelf. Het is verstandig om ook regelmatig uw stofzuiger en dweil te desinfecteren en gebruikte microvezeldoekjes te wassen op 60 graden.

 

Met deze tips krijgt vuil in uw huis geen kans meer!